+387 33 53 70 20 info@dveri.co.ba

Dragi gosti, ovdje su impresije o nama.

Ovdje su također i tople uspomene koje dijelimo sa vama

Najbolji restoran na Baščaršiji

Ovo je vjerovatno najbolji restoran na Baščaršiji (vjerovatno i u cijelom centru Sarajeva), i jedno od rijetkih mjesta koje nudi široku ponudu za vegeterijance.

Atmosfera je ugodna i autentična. Hrana je domaća i apsolutno ukusna. Morate probati domaću pitu (hljeb pečen u rerni sa mnogo maslaca). Najtoplije vam preporučujem da probate supu od povrća sa jajem i pavlakom, povrće na žaru sa puterom i bijelim lukom, kao i punjene paprika sa kremastim sirom. Domaći čaj i bijelo domaće vino su očaravajući. Za one koji vole meso bismo mogli preporučiti grah prebranac sa kobasicama.

G.G.

April 2015, Trip Advisor®

Dveri u srcu Baščaršije

…gdje će ispuniti sve vaše želje i gdje ćete osjetiti dobrodošlicu i želju da se vratite i uživate u ukusnoj hrani i piću.

Ilhana

Avgust 2012, Trip Advisor®

Apsolutno predivno mjesto

Igrom slučaja smo pronašli ovaj restoran, ali će ostati kao jedna od najboljih uspomena na Sarajevo. Najukusnija čorba od paradajza, predivan odrezak, odlična atmosfera. Šteta što nemaju mrežu svojih restorana u drugim zemljama. Voljela bih se vratiti samo zbog ovog restorana.

Tettee

Mart 2015, Trip Advisor®

Predivna hrana, izvanredna atmosfera

Imali smo visoka očekivanja od Dveri kroz prethodne ocjene. Bilo je bolje od ocjena! Usluga je bila besprijekorna. Osoblje je bilo pažljivo bez nametanja, zainteresovano i pristupačno za informacije. Hrana je veoma posebna. Pripremljena po narudžbi i domaća. NEMOJTE propustiti domaću pogaču. Ili sarajevsku čorbu, ili, glavno, krunisano jelo, stejk Dveri! Mi smo bili tri puta i svaki put je bilo posebno. Hvala vam Dveri za sve što radite!

gradiacz

Januar 2015, Trip Advisor®

Kao domaća kuhinja

Dveri su mi mile srcu. Mi ovdje dolazimo kao četveročlana porodica i ovdje dovodimo sve svoje prijatelje i prijateljice koji nas posjećuju jer je hrana odlična i osoblje je tako ljubazno. Dodatno, imaju svinjski file i kobasicu. Oh, da, i pogača, ne smijem zaboraviti te puteraste svrtuljke čudesa! Odlična ponuda i za pregristi između doručka i ručka. I imaju jako dobru rakiju.

Byron D.

Novembar 2014, Trip Advisor®

Vrhunski u svakom pogledu!

Potražio sam ovaj restoran zbog ocjena/komentara i definitivno ne žalim, jako je dobar izbor. Osoblje je bilo predivno, kako svojim prijateljskim ophođenjem, tako i pažljivošću. Atmosfera je jako ugodna, odlična za večeru a meni je bogat raznolikim opcijama i hrana je zaista ukusna. Također, nije skup restoran, posebno obzirom na nivo restorana. Visoko preporučujem!

Murilo Fadil

Avgust 2014, Trip Advisor®

TripAdvisor® nagrade

Ponosni smo primatelji nagrada TripAdvisor® 2014 Certifikat za odličan kvalitet, TripAdvisor® 2013 Certifikat za odličan kvalitet, TripAdvisor® 2012 Certifikat za odličan kvalitet. Želimo da našim gostima pružimo nezaboravno iskustvo, čemu svjedoči nekoliko stotina komentara na našem TripAdvisor® profilu.

Top Choice 2015 nagrada

Medalja za Top Choice 2015 restoran za tržište Kine, Japana i azijskih zemalja nam je dodijeljena od strane vodećeg turističkog sajta Lianorg.com.

Petit Fute 2010 preporuka

Dobitnici smo Petit Fute preporuke od 2010. godine do danas kao jedan od vrhunskih restorana Bosne i Herzegovine.

Destination Sarajevo Partners Club

Ponosni smo članovi i nosioci DSPC certifikata kao svojevrsnog obilježja kvalitete. Naš objekat je dio mreže koja uključuje najbolje što Destination Sarajevo ima da ponudi.


36 sati u…Sarajevu

Uputite se ka Baščaršiji – srcu osmanskog Sarajeva – i zauzmite sto u Dverima (Prote Bakovića 12, dveri.co.ba), očaravajuce posebno mjesto sa terasom nalik na baštu popločenu staklenim krovom. Potrebno je rezervisati sto unaprijed jer su popularni kod lokalnog stanovništva i turista. Probajte Dveri stejk: rolovana teletina sa suhim mesom i sirom i povrće na žaru (£8).

Adrian Bridge

Dugogodišnji član Telegraph Travel tima i bivši međunarodni dopisnik, The Telegraph

Vrata u gurmanski raj

Već više godina, mali restoran u srcu Baščaršije dočekuje svoje goste širom otvorenih dveri. Oni odlaze siti i zadovoljni, s mišlju kada će se vratiti. Restoran Dveri jedan je od najmanjih u Sarajevu. Ograničenost prostora ipak ga ne čini mjestom ograničenog užitka. U njemu se uživa do granica koje sami odredite, u ovisnosti o tome želite li manje pojesti i misliti o svojoj kilaži ili se opustiti i uživati u hedonističkom okruženju i posluženju.

Mladen Jeličić Troko

Obilazak i ocjena restoranske ponude, Dnevni Avaz

Sarajevo – izranjajući iz sjene rata – grad koji polako vraća svoju izgubljenu nevinost

Niže uz sporednu ulicu u turskom dijelu, restoran Dveri, Prote Bakovića 12, (33) 537 020, www.dveri.co.ba, nudi posebno kvalitetna bosanska jela, uključujući pogaču i gulaš sa komadićima mesa, domaće knedle i suhe šljive. Večera za dvoje, uz vino i digestiv – bosansku višnjevaču: 70 KM.

Christopher Solomon

Redovni saradnik na odjeljku Putovanja, The New York Times

Dveri, Sarajevo: Neobično okruženje za izvanrednu večeru

 

U sarajevskom labirintu Stari Grad, ovaj maleni dragulj od restorana vrijedi posjetiti zbog uređenja, no raznovrsni balkanski meni je pravi razlog da se ostane.

Bobby Ghosh

Urednik TIME-a. Kroz Ghosh Eats dokumentuje svoje gastronomske avanture, Time

Prote Bakovića 12

71 000 Sarajevo

Bosna i Hercegovina

}

Ovorenih Dveri svaki dan

ponedjeljak – nedjelja

08:00 – 23:00

+387 33 53 70 20

info@dveri.co.ba

www.dveri.co.ba